Velkommen til Hillerød Karate Do-Kai

Milnersvej 39, 1. sal, 3400 Hillerød. Email: hillerodkarate@klub-modul.dk

 

Hvorfor dyrke karate?

Karate betyder "Tom hånd", dvs. kunsten at forsvare sig selv uden brug af våben. I karate handler det om at bruge sin viden til selvforsvar og aldrig til angreb.

Karate er først og fremmest træningen i at opnå balancen mellem krop og sind. Karate er derudover et effektivt selvforsvarssystem og krigskunst udviklet i østen.

Alle kan lære karate og blive bedre til det. Det eneste det kræver, er regelmæssig træning.

 I dag starter mange på at dyrke karate af flere forskellige grunde, som kan være:

  • Som fysisk træning, hvor karate giver god smidighed, styrke, reaktionsevne, koncentrationsevne, koordinationsevne og kondition. I modsætning til mange andre idrætsgrene, bruger man i karate alle kroppens muskler. Man bliver stærk, smidig, udholdende og koncentreret.
  • Som selvforsvar, hvor karate er et effektivt våbenløst system. Karate trænes og bliver en del af udøveren. Således kommer man til at reagere spontant, og dermed hurtigere og mere effektivt i en kritisk situation.
  •  Som sport, hvor der er mange muligheder. Der er stævner i kumite (kamp) og i Kata (serier). Både i kumite og kata arrangeres konkurrencer på flere niveauer. Lige fra begynder-stævner, til verdens-mesterskaber

Alt dette giver tilsammen en fysisk og psykisk harmoni, som er af stor værdi i dagligdagen.

En sund sjæl i en veltrænet krop er der ingen genvej til. Man må selv gøre en indsats og tage ansvaret for, at man når sine mål J